Oprava mosta na ulici Padlých hrdinov v Prešove potrvá tri mesiace

02.06.2022 Prešov

Prešov 2. júna (TASR) - Pripravovaná rekonštrukcia mosta na ulici Padlých hrdinov v prešovskej mestskej časti Solivar sa začne v najbližších dňoch. Ako o tom TASR informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, stavebné práce potrvajú približne tri mesiace.

"Výsledky minuloročnej odbornej kontroly statiky a technického stavu lávok a mostov v správe mesta Prešov preukázali, že stavebno-technický stav tohto mosta je natoľko vážny, že celý objekt nevyhnutne potrebuje rekonštrukciu. Tá sa začne už v najbližších dňoch. V tejto súvislosti sa na moste a v jeho okolí začali prípravné práce," povedal Tomek.

Od pondelka (6. 6.) je podľa jeho slov naplánovaná kompletná uzávera mosta pre automobilovú dopravu a chodcov. Obchádzková trasa pre autá povedie cez Čipkársku alebo cez Gápľovú ulicu. Chodci môžu využiť aj lávku pre peších, ktorá je prístupná zo Soľnobanskej ulice.

V rámci rekonštrukcie mosta sa vykoná komplexná prestavba krídel opôr a sanácia úložných prahov. Pod nosníkmi budú uložené elastomérové ložiská, povrchy mostného objektu budú celoplošne opieskované a ošetrené sanitačným náterom. Na moste pribudne aj nové zábradlie.

"Súčasťou stavebných prác bude aj obnova všetkých vrstiev vozovky vrátane hydroizolácie nad mostom a priľahlej komunikácie. Okrem toho bude zabezpečené odvodnenie mosta, spevnenie koryta potoka pod mostom a prietočný profil potoka bude upravený do stredu mosta," doplnil Tomek.

Víťazom verejnej súťaže formou naprojektuj a stavaj sa stala spoločnosť CBR, s. r. o. Celková zmluvná cena prác vrátane vypracovania projektovej dokumentácie a samotnej rekonštrukcie mosta je 211.188 eur s DPH. Stavebné práce na moste potrvajú do konca leta 2022.
 

Vyberte región

mark